Torty od mamy

...naše majsterky odborného výcviku  využívajú od jeho vzniku. Redakcia občas niečo uverejní aj o práci našich cukrárov. Teraz Vám dávame k dispozícii celý článok aj s fotografiami a receptom na výrobu torty.

 Mgr. Anna Borbuliaková riaditeľka

 http://tortyodmamy.sme.sk/

  

 

  

Višňovo citrónová torta.

 

KORPUS - Odpaľovaná hmota- voda 250g, olej 80g. soľ 2g, múka hladká 180g, vajcia 4 ks

 

CITRÓNOVÁ NÁPLŇ - smotana 33% 400g, želatína 5g, mlieko 400g, kr.cukor 100g. vanilkový lusk 1 ks, žĺtok 1 ks, zlatý klas 1 ks, šťava z 1 citróna

 

VIŠŇOVÝ GÉL - višňová šťava 400g, kr.cukor 50g, zlatý klas 40g, višne 00g

 

DOHOTOVENIE - práškový cukor 20g, čokoláda 100g, burizony 50g, STELLA 100g

 

Postup:

Korpus - Vodu, olej a soľ zvaríme, do vriaceho prisypeme preosiatu hladkú múku a dobre restujeme. Do letnej zmesi postupne pridávame vajíčka. Časť hmoty rozdelíme do troch foriem a rozotrieme. Zo zvyšnej hmoty nastriekame malé ružičky. Pečieme pri teplote 240 C  a dopekáme pri 180 C.

Citrónová náplň - Uvaríme si základný žĺtkový krém, do ktorého pridáme citrónovú šťavu. Želatínu namočíme v studenej vode a necháme napučať. Nahriatu primiešame do vyšľahanej smotany a zľahka primiešame do studeného krému.

Višňový gél - Uvaríme si višňovú šťavu, višne a kr. cukrom, keď nám to vrie pridáme zlatý klas rozmiešaný so zvyšnou šťavou.

Dohotovenie - Čokoládové vlasy- vytemperovanú čokoládu nastriekame pomocou kornútika do vychladeného alkoholu.

 

Na upečený korpus rozotrieme časť citrónovej náplne na ktorú poukladáme ružičky naplnené višňovým gélom, potrieme zvyšným krémom a priložíme ďalší korpus. Boky zahladíme a obsypeme burizonmi. Vrch prezdobíme ovocným gélom, ružičkami z pálenej hmoty, čokoládovými ozdobami,  modelovanými ozdobami a korpusom.

 

Niečo o našej školeJ

 

Odbor cukrár na našej SOŠ v Krupine učíme 19. rok. Do vyučovania zaraďujeme nové trendy v gastronómii, ktoré získavame v spolupráci s našimi dodávateľmi a účasťou na súťažiach. Za minulý školský rok 2012/2013 boli zručnosti našich žiakov ocenené na rozličných súťažiach  viacerými zlatými, striebornými i bronzovými medailami.

 

 Stiahni recept (visnovo-citronova torta.doc)[DOC- 0,02 MB]




Vytlačené z webovej stránky https://www.sosoaskrupina.sk/
Stránku vytvorilo r65 studio s.r.o., J.Mikulku 7, 963 01, Krupina, www.r65studio.sk / 0908 519 314.
Obsah generuje redakčný systém AdministriX.